От полунощ на 15.05 към 16.05.2024г., камиони с бързоразвалящи се стоки отново ще преминават с приоритет през граничните пунктове на Сърбия

От полунощ на 15.05 към 16.05.2024 година, хладилните камиони отново могат да преминават с приоритет през граничните пунктове на Сърбия. Митническата администрация на страната е обявила, че след консултиране с бизнес сектора, е взето решение да се разреши на камионите, които транспортират пресни и охладени плодове, зеленчуци, месо, гъби и цветя, да имат приоритетно преминаване на границата.

Преди това, на 25 април, временно беше спряно приоритетното преминаване поради репортажи за злоупотреби на системата от страна на някои превозвачи, които използваха превоза на други стоки, за да избегнат опашки. Според експертите, отмяната на тази мярка би могла да намали износа от страната и да предизвика загуби както за производителите, така и за икономиката.

Митническата администрация и други гранични органи призовават асоциациите на превозвачите да предложат свои идеи за бързото и ефективно преминаване на стоките през границата, за да може проблемът да се разреши възможно най-скоро.

#турция #turkey #българия #bulgaria #групажни превози #комплектни превози #grupazhni prevozi #komplektni prevozi  #логистика #logistika #спедиция #spedicia #внос-износ #vnos-iznos #регулярна групажна линия #reguliarna grupazhna linia

Leave a Comment